VTV ONS GENOEGEN

Welkom op de website van Volkstuindersvereniging Ons Genoegen Landgraaf.
Onze vereniging  is opgericht op 17 december 1949 door een aantal enthousiaste tuinvrienden, gesteund door de R.K. Kerk en de Staatsmijnen.

Doel was om de grote mijnwerkersgezinnen uit de diverse wijken van Heerlen en het toenmalig Schaesberg een groter tuinperceel dan aan huis aan te bieden om zo te kunnen voorzien in de behoefte aan zelfkweekte groente en fruit. Maar ook andere hobby-tuinders waren welkom. Op dit moment tellen wij ruim 100 actieve leden.

Het huidige complex is gelegen aan de rand van de wijken Schaesberg en de Kakert (Landgraaf) tegen de stadsgrens van Heerlen, tussen de ruïne van Slot Schaesberg en het Kapellerbos met de Leenderkapel en meet ongeveer 3,5 Ha.

Het Volkstuinderscomplex aan het Palenberger-kerkpad (6371 KX) is goed bereikbaar (ook te voet) vanuit de wijken Meezenbroek / Schaesbergerveld (Heerlen) en de wijken Leenhof, Schaesberg en Kakert (Landgraaf).

Er is voldoende parkeergelegenheid, zowel buiten alsook op het terrein.

Wij hebben circa 110 tuinperceeltjes in de verhuur, waarvan er nog enkele vrij zijn. De grootte van de tuintjes is 100 m², 135 m², 200 m² en 275 m². Veel tuinen zijn voorzien van een (stenen) tuinhuisje en/of broeikas.

Op het complex is een verenigingsgebouw met terras aanwezig, evenals een toilet. Verder zijn er diverse watertappunten. Electriciteit mag door de tuinders worden opgewekt door middel van een aggregaat of met behulp van zonnepanelen.

Heeft u interesse om het complex te bezichtigen of wilt u een tuin huren, neem dan contact  op via deze website.