Verslag 3 Maart 2021

Het was een mooie zonnige dag met 18 graden voor de 4 vrijwilligers die deze ochtend aanwezig waren. Ondanks dat er maar een paar vrijwilligers waren is er toch veel werk verzet.

Een groot deel van de geplande werkzaamheden zijn uitgevoerd en de rest schuift door naar de volgende vrijwilligersochtend.

Vandaag stond onder andere op de planning het veranderen van de in en uitrit van de 1ste parkeerplaats.

Reden hiervoor was dat er de laatste tijd en vaker in het verleden tegen de bloembakken is gereden met het achteruit zetten van de auto’s. Om meer schade te voorkomen is besloten om de bloembakken en de kleine trap te veranderen naar een schuinoplopend terras, zodat mocht men de bocht niet halen met het achteruit rijden de draai over de bestrating gemaakt kan worden. Tevens is deze oplossing ook handig voor de auto met aanhanger waardoor de draai gemakkelijker gemaakt kan worden.

1 vrijwilliger en de complex beheerder zijn in de ochtend begonnen met het gecontroleerd slopen van de trap en bloembakken en het weghalen van het informatie bord.

Direct na het slopen van het eerste deel is meteen begonnen met het bestraten van de hoek.

Tegelijk is de sloop van de trap ook begonnen waardoor er na de middag door de complexbeheer verder kon worden bestraat.

De bestrating is door de complexbeheerder in de middag verder afgemaakt waardoor men toch gewoon in en uit kan lopen naar het gebouw. Het enige wat nog moet is een kleine rand afwerken met cement omdat de laatste stenen tegen het fundament zitten van de oude trap. Door de verwachte vorst van komende nachten is besloten hier nog even mee te wachten totdat het weer beter is. Vandaar dat de pionnen ook nog geplaatst zijn.

2 vrijwilligers hebben in de ochtend nog 1 aanhanger met oud glas weggebracht naar het milieu park en nog een 2de aanhanger met glas omgestapeld, om meer gewicht van de aanhanger af te halen.

In de middag is nog besloten om ook het infobord toch nog maar op nieuwe plek te zetten zodat alles netjes opgeruimd is. Op de nieuwe plek is het infobord ook beter zichtbaar en bereikbaar.

Het voor en na resultaat.

Deze kleine operatie heeft geresulteerd in 7 kruiwagens met puin, 4 kruiwagens met grond en 2 kruiwagens met zand.

Het bestuur bedankt de vrijwilligers die deze ochtend aanwezig waren voor het harde werken en het mooie resultaat.