Verslag 17 April 2021

Het was een lekkere dag met ongeveer 13 graden om vrijwilligers werk te doen, er hebben zich 9 personen gemeld en hierdoor hebben we ook een aantal werkzaamheden die gepland stonden konden oppakken. De dag is om 9 uur begonnen met een kop koffie of thee en de complex beheerder heeft uitgelegd wat de bedoeling is en gevraagd wat iedereen zou willen doen.

De aanwezige 4 dames hebben de taak opgepakt van het verwijderen van jonge boompjes verwijderen op de fruitboomgaarden. Helaas was dit veel meer werk dan gedacht. En wat op jonge boompjes leek waren toch al boompjes die al een paar jaar achter elkaar gemaaid waren maar steeds terug kwamen met als resultaat veel en dikke wortelen die goed vast zaten in de grond. Met als resultaat dat er veel meer gegraven is.

1 vrijwilliger heeft de taak opgepakt van het afsmeren van de bestrating bij het verenigingsgebouw wat een paar weken geleden opnieuw gelegd was, maar door de nachtvorst nog niet afgewerkt was. Tevens zijn er nog een aantal stenen vastgelegd van de trap, die los lagen.

1 vrijwilliger en de complexbeheerder hebben de taak op zich gepakt om de kolommen die op het terras een paar weken geleden zijn omgelegd op te ruimen. En te kijken wat we als vervangende afrastering op deze plek kunnen terug zetten. Zodat het hoogte verschil tussen het terras en de hoofdweg op een veilige en stevige manier beveiligd is.

Rond half 11 was er tijd voor een kop koffie en thee. Na een klein half uurtje zijn de werkzaamheden weer opgepakt en is 1 vrijwilliger aan de slag gegaan op de bijentuin om het aanwezige zand langs de haag wat uit te spreiden zodat er makkelijker met de grasmaaier gemaaid kan worden, de complexbeheerder heeft nog een verzakking in het tegelwerk opgepakt en opnieuw gelegd en heeft nog wat maai werkzaamheden uitgevoerd op het complex.

Rond 12 uur is er door een vrijwilliger de lunch verzorgt met koffie/thee, broodjes en vla. Al met al een gezellige en geslaagde vrijwilligersochtend waar tussendoor veel tijd was om lekker bij te kletsen.