Verslag 15 Mei 2021

Het was een wederom regenachtige dag voor de vrijwilligersochtend. Er waren deze ochtend 6 vrijwilligers aanwezig.
Ondanks dat er maar een paar vrijwilligers waren is er toch veel werk verzet.

Vandaag stond onder meer op de planning om een oplossing te creëren voor de wateroverlast op Tuin 13.
De betonrand die uitstak, samen met een paar betonbandjes zijn verwijderd, hierdoor is er geen hoog op stakel meer voor het regenwater waardoor deze via het pad kan wegstromen en niet meer via Tuin 13. We hopen dat deze oplossing voldoende is, om de overlast op te lossen.

1 vrijwilliger heeft zich bezig gehouden met het repareren van de container deur, deze ging met veel pijn en moeite dicht. Door een aanpassing aan de dorpel en de deur sluit deze weer zoals het zou moeten, zonder al te veel kracht inspanning. Daarnaast heeft ook de toegangspoort een onderhoudsbeurt gekregen en is deze opnieuw afgesteld.

Doordat we maar met een kleine groep waren en regelmatige donkere wolken overkwamen, is er afgeweken van de planning. Om dichter bij het verenigingsgebouw te werken mocht het gaan stortregenen. Hierop heeft de complex beheerder besloten om de eerste parkeerplaats te ontdoen van het hoge onkruid. Met behulp van een tuinfrees is de bovenlaag iets los gemaakt waardoor het onkruid gemakkelijker verwijderd kon worden.

Rond half 11 zijn we tijdelijk gestopt omdat de regen maar bleef vallen, na een kop thee en koffie werd het toch weer droog en zijn verder gegaan met de werkzaamheden.

2 vrijwilligers hebben zich bezig gehouden met een voorjaarsschoonmaak van de dames en heren wc. Helaas is de wc bril van de heren wc defect en snel worden vervangen.

1 vrijwilliger heeft zich bezig gehouden om hout op de aanhanger te leggen, wat niet voor de kachel geschikt is. Dit zal worden afgevoerd naar het milieu park.

Tegen half 1 is er een lunch verzorgt met broodjes en vla voor de vrijwilligers en is er nog wat na gekletst onder het genot van een kop koffie of thee en een warm zonnetje wat zich even liet zien.

Het bestuur bedankt de vrijwilligers die deze ochtend aanwezig waren voor het harde werken.