Tuingereedschap

Koop altijd het beste tuingereedschap dat je kunt betalen. Goed gereedschap hoeft niet duur te zijn en koop alleen het gereedschap wat je ook gaat gebruiken.
Hier geldt zeker dat goedkoop vaak duurkoop is. Niet alleen omdat het gereedschap vaak breekt of ombuigt en vervangen moet worden, maar ook omdat het een bron van ergernis blijft. Het is niet verstandig om duur gereedschap te kopen waarvan je niet weet of je het ooit gaat gebruiken.

Het belangrijkste en meest voorkomende gereedschap in een moestuin is een steekschop. Sommige tuinders spitten liever met een bats, andere weer met een platte schop. Dit ligt geheel aan de grondsoort welke je de voorkeur heeft.
Ander gereedschap wat je zult gebruiken zijn, een hark, schoffel, spitvork, gieter, kruiwagen. En handgereedschap zoals plantschopje, handvork, pootlijn, snoeischaar en snoeizaag voor het snoeien van struiken zoals bramen.

Kies gereedschap wat goed in de hand ligt. De stelen zijn vaak in verschillende maten verkrijgbaar. Kies een steellengte die bij je past. Dus als je lang bent pak dan een lange steel en geen korte, dit om last van je rug te voorkomen.

Een ander geen overbodige luxe zijn goede schoenen en/of laarzen. Soms zit het weer een beetje tegen en er zal toch iets gedaan moeten worden in de moestuin. Dan is het prettig dat je geen natte voeten krijgt.