Voor ratatouille heb je de volgende ingrediënten uit je groentetuin nodig.
Ingrediënten voor 4 personen
1 Aubergine
1 Courgette
4 Tomaten
1 Paprika (geel)
1 Ui
4 Tenen knoflook
Tijm/rozemarijn/oregano
Olijfolie
Peper & Zout
Bereidingswijze
Was de groenten en kruiden goed en snijd de groenten in ongeveer 1 cm grote stukjes of in dunne schijfjes. Pel de knoflook en ui en snijd deze in dunne schijfjes,
Doe olijfolie in een wok en roerbak daarin de aubergine, Na 5 min doe de courgette, paprika, ui, knoflook en de kruiden erbij en bak deze kort mee, voeg indien nodig nog extra olijfolie toe.
Na een paar min voeg de tomaten toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Laat alles op een laag vuur nog ongeveer 15 a 30 min smoren zodat de groenten goed gaar zijn, vergeet niet om regelmatig te roeren.
Ratatouille niet alleen heet of lauwwarm lekker als bijgerecht bij vlees of vis. Maar je kunt het ook als een koud voorgerecht serveren op warme dagen.
Eet smakelijk.