Waarschuwing Agressieve Wespen

LET OP:

Op diverse plekken op het complex zitten weer wespennesten.
De wespen zijn zeer actief en op zoek naar eten.
Door de vele regen van de laatste weken zijn de nesten zeer rustig geweest en nu de zon weer volop uitkomt en de temperatuur omhoog gaat komen deze massaal de nesten uit.

De meesten nesten zitten in de grond en maken gebruik van de gaten die muizen achtergelaten hebben.
Al krijgt complexbeheer ook meldingen dat de nesten in het dakbeschot zitten van het huisje.

De wespennesten die een gevaar vormen in de looproutes op het complex worden behandeld als deze gevonden zijn. Mocht je nog wespennesten tegenkomen op het complex die nog niet bekend zijn bij complexbeheer meld deze dan bij het bestuur.
Alle nesten worden gemarkeerd, nesten die geen gevaar vormen worden niet behandeld, de wesp is tenslotte een nuttig dier. Zo bestuiven ze allerlei planten tijdens hun zoektocht naar nectar. Ook zijn het echte opruimers, ze helpen bij het opruimen van kadavers vangen vliegen, dazen en muggen, hiermee helpen ze een insectenplaag te voorkomen.

Tip ter voorkoming van overlast.

Heb je fruit op de grond in de buurt van je huisje liggen, ruim deze op.
Op het rottend fruit komen veel wespen af.

Laat geen eten of drinken op de tafel liggen, wespen onthouden waar wat lekkers te halen valt en blijven terugkomen.

Bestrijding

Heb je een wespennest in het dakbeschot van je huisje of op een andere plek op je tuin dan kan je het beste een schuim of poeder spray tegen wespen aanschaffen. Een wespenspray wordt altijd geleverd met een spuitlans. Deze spuitlans kan je vervolgens in de invliegopening van het wespennest steken en zo het hele nest volspuiten met gif. In de meeste gevallen zie je dan na een paar dagen dat er helemaal geen activiteit meer is en dat het wespennest is bestreden.

Let daarbij wel op dat je dat doet op het moment dat alle wespen in het nest zitten, bij voorkeur dus voor zonsopgang of na zonsondergang, volg altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

De wespensprays zijn verkrijgbaar bij de meeste doe het zelf zaken en dierenwinkels.

Buiten de sprays zijn ook andere bestrijdingsmiddelen te koop denk daarbij aan wespenvallen, schuimspray en strooipoeder. Je kunt in regenachtige periodes het beste gebruik maken van de schuimspray, als je de poedervorm hebt kan deze bij regen wegspoelen.