Maai werkzaamheden (23 april)

Vandaag (23 april 2021) heeft de complexbeheerder zich weer los gelaten op het hoge gras wat overal de laatste paar weken hard aan het groeien is. Het weer zit mee, beetje zon, beetje regen, met soms hoge en wat lage temperaturen.

De boomgaard rechts en Tuin 80 (naast achterste parkeerplaats) is selectief gemaaid, dat wil zeggen alleen brandnetels en wilde bramen. Dit om te voorkomen dat deze gaan woekeren. Daarnaast is langs de hagen en afrastering een kleine strook gemaaid om overlast op tuinen te voorkomen. De grote maaibeurt van de boomgaarden zal in het najaar zijn. Tot die tijd zal van tijd tot tijd selectief gemaaid worden.

De boomgaard links staat voor komende week op de planning. Deze is groter en men kan maar zoveel op 1 dag doen.

Het verzorging pad langs de buitenhaag is al voor de 2de keer deze maand gemaaid, hier groeien en bloeien de paardenbloemen volop, om overlast van springend zaad te voorkomen op de tuinen zal er vaker gemaaid worden, dan wat op de jaarplanning staat. Aangrenzend aan het verzorging pad zijn ook 2 tuinen (105 en 106) meegenomen.

Vorige week en 2 weken geleden zijn er ook al maaiwerkzaamheden geweest, toen is de parkeerplaats buiten het complex gemaaid. Evenals de tuinen 135,136, 137 en 138 helemaal bovenaan op het complex onder de hoogspanningslijnen. En de tuin naast de rotonde. Het deel wat op deze tuin niet gemaaid is, is ingezaaid met een bloemenmengsel voor de bijen.

Mocht het groeizaam weer blijven dan zal de complexbeheerder de jaarplanning aanpassen, met meer maaibeurten.
Lijkt het je wat om ook mee te helpen met maaien, laat het via onderstaand formulier weten aan de complexbeheerder.
De maaiwerkzaamheden zullen zo veel mogelijk buiten de vrijwilligersdagen vallen gewoon omdat het maaien veel tijd in beslag neemt. In het algemeen zal de complexbeheerder op vrijdag maaien.