1ste knipbeurt van 2021

Afgelopen dinsdag (8 Juni 2021) is door een aantal vrijwilligers en de complexbeheerder de binnen haag geknipt.
Deze dag is buiten de normale vrijwilligersdagen ingepland.

Om 8 uur ochtends is een vrijwilliger samen met de complexbeheer begonnen met scheren, en 2 vrijwilligers zijn er achteraan gekomen om meteen het meeste op te ruimen.

3 uurtje en een paar drinkpauzes later waren ze al op de rotonde. Rond half 12 is er even een langere pauze ingelast om weer even op krachten te komen en ook om even wat te eten. Tegen 12.20 is er weer begonnen met scheren, en dit maal tot helemaal bovenaan. Rond 15.15 was het scheren klaar.

Rond half 12 is er afscheid genoegen van 1 vrijwilliger ivm andere plannen voor de rest van de dag. En rond half 3 hebben we ook afscheid genomen van een 2de vrijwilliger. Tussendoor hebben we wel nog hulp gehad van een andere tuin lid met opruimen.

Na het opruimen is er nog met een bosmaaier gemaaid onder de haag in, om het hoge onkruid nog even te maaien. En daarna is er nog met de bladblazer alles schoongemaakt. Het opruimen heeft geresulteerd in een grote berg met en 2 aanhangers vol met snoeiafval.

De klok gaf aan dat het 17.45 uur was op het tijdstip dat alles klaar was. Tijd om naar huis te gaan.

Al met al een zeer productieve zeer warme dag met een paar man, waarin veel werk is verzet.

Op een aantal plekken zijn de hagen niet aan de tuinkant geknipt, reden hiervoor is of er lagen stenen of de draad staat te dicht op de haag waardoor we niet langskwamen of er stonden planten. Indien je van mening bent dat er wel geknipt kan worden, maak dit kenbaar bij de complexbeheerder dan wordt dit alsnog gedaan.

Voor de knipbeurt vooraan op het complex
Na de knipbeurt vooraan op het complex
voor de knipbeurt, achteraan op het complex
na de knipbeurt achteraan op het complex