Uitgewaaid!?

Gistermorgen om 07.30 uur werd ik in mijn Huuske wakker geschud  doordat er van alles zomaar door de lucht vloog. Een enorme windstoot had zelfs een wegafzettingshek op de asfaltweg hier in de buurt opgetild: dat kwam natuurlijk midden op straat terecht. Gelukkig geen schade, zelfs niet aan het hek. Veel auto’s rijden erom heen, maar een van de vele gehaaste chauffeurs stopte, zette zijn alarmlichten aan en legde het even aan de kant.
Na de storm van gisteren ben ik vanochtend even onderweg geweest in een bos bij ons in de buurt. Menige boom heeft het zwaar te verduren gehad: van massa’s bladeren tot kleinere en grote afgeknakte takken. De eerste herfststorm van 2021.
Ik hoorde gisteren vaker dan eens de brandweer langsrijden om te helpen de stormschade op te ruimen. Er schijnen bomen ontworteld te zijn.

Zouden ze ook komen voor de schade aan dit huisje? De bewoners zijn maar gevlucht. De schade lijkt nogal mee te vallen, maar of de er wonende familie dit zelf kan repareren is nog maar de vraag.
Wellicht wordt de deur nog gerepareerd deze winter door iemand, zodat een nieuwe familie kan intrekken.

Lieve groet van een uitgewaaide HannaH