Recepten oet vreuger joare (1)

Nu het geen echt tuinweer is, te koud, zit ik veel met mijn neus in de boeken. Op een rommelmarkt scoorde ik een boekje uit 1955 uitgegeven door de Limburgse Boerinnenbond. In de inleiding wordt geschreven:

„deze uitgave zal zeer vruchtbaar gebruikt kunnen worden op onze huishoudscholen en cursussen. Zij zal voor de huismoeders de leidraad zijn, waardoor zij niet alleen de gewone menu’s gemakkelijk en voedzaam kunnen bereiden, maar waar ook vele bijzondere samenstellingen zijn te vinden. Mogen wij de hoop uitspreken, dat ook dit werk van de Boerinnendienst, algemene verspreiding zal vinden tot voordeel en welzijn van onze gezinnen.“

Het volgende recept vind ik inderdaad heel bijzonder. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar wil het graag met jullie delen.

Bruine bonen met rabarber

500 gram bruine bonen,

zout,

bos rabarber,

suiker,

aardappelzetmeel.

Kook de bonen op de bekende wijze en laat ze uitlekken. Snijd de rabarberstelen in kleine stukjes, was ze en kook ze met weinig water gaar. Maak de rabarber op smaak met wat suiker, maar laat ze vrij zuur. Roer de rabarber door de bonen en laat ze samen goed heet worden. Bind zonodig bij met wat aardappelmeel.

Graag hoor ik het als iemand het heeft uitgeprobeerd.

Lieve groet, HannaH