Pompoen of courgette??

Enige tijd geleden kreeg ik van een medetuinier enkele pitjes van een bijzondere plant. Dit was aan het einde van het tuinseizoen, dus de pitjes werden goed opgeborgen en…… vergeten.

Dit voorjaar kwam ik bij het sorteren van de „zadendoos“ deze pitjes weer tegen en ik dacht, die ga ik eindelijk eens in de grond stoppen. Ik zie wel wat het wordt. Nadat de slakken een groot deel van de plantjes hadden opgegeten, bleven er nog enkele over, die het wonder boven wonder goed deden. Maar wat groeide daar nu? Was dat een pompoen of misschien toch een courgette? Ik liet de vruchten nog maar even doorgroeien, maar kon nog steeds niet ontdekken wat ik nu eigenlijk aan het kweken was.

Nadat de eerste vrucht een redelijke afmeting had, heb ik hem geoogst. De nachten werden al een beetje kouder, dus ik dacht, dat moet wel kunnen. Om eerlijk te zijn, weet ik het nog steeds niet. Ik heb hem voor jullie op de foto gezet. Wie het weet mag het zeggen. Voor mij blijft het een mooi vraagteken. En hij wordt zeker niet opgegeten!

Zo zie je maar, het loont de moeite om de voorraad zaad die je bewaart eens goed door te spitten.

HannaH