Ommetje in de tuin (special)

Vooraf: HannaH heeft toestemming van beide personen om hun namen te publiceren. De foto is “geleend” van complexbeheerder Pascal.


Dit keer een gesprek met de heer en mevrouw Harkemaar – van Schoffelen.
Zij hebben inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en genieten van hun welverdiende rust. Te rustig en dus besluiten ze in 2022 een volkstuintje te huren bij VTV Ons Genoegen. Na de papieren in orde gemaakt te hebben, is het nu tijd voor de “drek, pratsj en jemuss”. Voor de niet limburgers onder de lezers: “grond, modder en groente”.
Na de fraaie toegangspoort geopend te hebben met de gouden sleutel treden ze gewapend met schoffel en hark (what’s in a name) en een plattegrond het complex binnen. Op zoek naar hun tuintje 56 (of was het nu 65). Dit was vlugger gezegd dan gedaan. Alles lijkt op elkaar en de tuinnummering is niet al te logisch. Waarschijnlijk 70 jaar geleden ontworpen door een wiskundige? Gevonden.
260 m2 aarde overdekt met een groene waas. Maagdelijk, dat wel.
Na het akker bewerkt te hebben met schoffel en hark is het tijd om een en ander om te spitten en het plan van planten uit te zetten.
Uiteraard komen er ook aardappels in de grond te zitten. Nu kun je ervoor kiezen om de rijen gelijk op te hogen of dit later te doen. Zij kozen voor de eerste optie: gelijk een mooie rug maken.
Toen het werk klaar was, zag het veld er een beetje hobbelig uit en waren de ruggen niet zo’n rechte lijn.
Ach, uit kromme rijen is het ook goed eten, toch.
En zij schoffelen voort.
Fijn weekend, HannaH.