Ommetje in de tuin (2)

HannaH in gesprek met een creatieve tuinier.

Bij een ommetje in de tuin kwam ik in gesprek met medetuinders die interessante hobbies hebben. Zij willen hun hobby graag met anderen delen, vandaar deze rubriek.

Wat betekent de tuin voor jou?

Tuinieren is mijn grootste hobby waar ik me het beste bij kan ontspannen. Ook mijn andere hobbies hebben te maken met de natuur. Bloemschikken en schilderen.

Hoe inspireert de tuin je bij jouw hobby?

In mijn tuin zijn veel planten/struiken. Die gebruik ik om een mooie bos bloemen te maken of een krans voor op tafel. Ik zie overal inspiratie in en kom ook op mijn wandelingen in de natuur van alles tegen. Dat neem ik dan mee naar huis en ik deel het met anderen. Pompoenen bijvoorbeeld worden eerst een tijdje als decoratie gebruikt en dan pas opgegeten.

Waarom kwam je op dit idee?

Ik zocht rust en ontspanning en ben zodoende bij de tuinvereniging gekomen.

Er is niks lekkerders dan onbespoten groenten en fruit uit de moestuin.

Wat zou je aan de medetuinders willen doorgeven?

Help elkaar een handje mee als je ziet dat iemand het niet meer aan kan. Soms leidt dat tot leuke gesprekken en je leert er altijd iets van.

Heb je nog nieuwe ideeen voor de toekomst?

Ik wil me gaan verdiepen in permacultuur in de moestuin: de zorg van de aarde te laten samengaan met de zorg voor jezelf en voor elkaar. Het karakter van de grond, de inval van de zon, de wind, het water en de dieren. Allemaal onderdelen van je tuin, die elkaar kunnen versterken.

Welke foto van jouw hobby wil je met ons delen?

Een foto van de pompoen voordat die op het menu staat.