Ommetje in de tuin (1)

Bij een ommetje in de tuin kwam ik in gesprek met medetuinders die interessante hobbies hebben. Zij willen hun hobby graag met anderen delen, vandaar deze rubriek.

HannaH in gesprek met een tekenaar.

Wat betekent de tuin voor jou?

In de tuin vind ik ontspanning en heb ik gelegenheid na te denken over grotere en kleinere problemen. Van sommige tuinwerkzaamheden word ik heel rustig.

Hoe inspireert de tuin je bij jouw hobby?

Dieren en planten bestuderen vind ik heel interessant. Vooral vogels zijn leuk om te observeren. Mensen kunnen heel veel van deze gevederde vrienden leren.

Waarom kwam je op dit idee?

Als het tuinseizoen ten einde loopt, heb ik meer tijd om me bezig te houden met tekenen. Foto’s die ik in de tuin gemaakt heb, zijn daarbij een grote inspiratiebron. Zeker in de winter, als het koud en nat is, herinneren mooie foto’s aan het afgelopen seizoen.

Wat zou je aan de medetuinders willen doorgeven?

Aan mijn medetuinders wil ik doorgeven: geniet van elk moment. Morgen is de natuur weer heel anders.

Heb je nog nieuwe ideeen voor de toekomst?

Volgend jaar wil ik graag nieuwe dingen uitproberen. Dat kan van alles zijn. Misschien een heel nieuw soort groente of tomaat kweken, of bloemen die net een beetje anders zijn. Mogelijkheden genoeg als je er over nadenkt.

Welke foto van jouw hobby wil je met ons delen?

Ik heb een leuke tekening gemaakt van kippen, hoewel ik die niet op de tuin heb gezien. (zie bovenstaande foto)

Haha. Vroeger thuis hadden we kippen. Het zijn hele slimme beesten met een eigen „koppie“, ze doen wat ze willen en laten zich niet storen. Ze leven met de natuur en het daglicht mee. Als het donker wordt gaan ze in rust, vandaar de uitdrukking met de kippen op stok. Zouden wij ook meer moeten doen!