HannaH’s Kris-Huuske (6)

Van een tuinklus was hout overgebleven. Met een beetje creativiteit en handigheid hebben we een alternatieve kerstboom gezaagd. Likje verf erop, versieren en dan heb je zelf iets gemaakt wat niet veel plaats innneemt en toch heel leuk en makkelijk op te bergen is. De ledlampjes met kerstengeltjes vond ik bij de Kringloopwinkel voor een klein prijsje.

Ik wens jullie veel kerst-inspiratie, HermaH

+++++++++

Wat het ooit is geweest, weet ik niet. Maar nadat ik ze heb gevonden, probeer ik de verschillende onderdelen in elkaar te passen. Het is even fantaseren, schroeven en meten, maar het is gelukt! Nu zijn het twee zuiltjes en ze zijn stabiel genoeg om te versieren met groen. Van op maat geknipte takjes (snoeiafval) maak ik een frame. Aan beide uiteinden bij elkaar gebonden is het niet moeilijk om het bovenop de zuilen vast te maken. Tussen de takjes verwerk ik allerhande groen, gewoon even erin steken. Aan de buitenkanten laat ik het een beetje overhangen, zodat het een natuurlijke uitstraling krijgt. Een paar appeltjes en een beetje mos maken het helemaal af.

Het frame van takjes kan ik bewaren om een nieuwe versiering mee te maken. Ik zie het al voor me met bloemen van de hortensia of met voorjaarsbolletjes. Zo heb ik een frame dat ik vaker gebruiken kan en het kost bijna niets. Alleen een beetje moeite en wat fantasie.

Veel knutselplezier, HannaH