HannaH’s Kris-Huuske (3)

De gezelligste tijd van het jaar is weer in aantocht. Breng de kerstsfeer in en om je huis aan. De basis is een grote krans, gevlochten van lange takken. Typisch kerstgroen is gebruikt en in de krans vastgestoken. Daarop een kleinere krans, met een streng LED-lampes op batterijen, erop vastgemaakt en hier en daar wat besjes. Het meeste materiaal is in het bos of op de volkstuin verzameld.

Laat je inspireren en ga zelf aan de slag. HermaH

++++++++++++++

Elk jaar koop ik nieuwe kaarsen voor op de advent-krans. Maar echt veilig is het niet, als het vierde kaarsje op de, inmiddels ingedroogde krans, aangestoken wordt. Daarom kocht ik vorig jaar theelichthouders in een iets groter formaat, voorzien van een stevige ijzeren pin. De vlammetjes van de theelichtjes worden op deze manier goed beschermd in het glas. Maar om de pin precies op de juiste plaats in de krans te steken, kost wel een beetje geduld. Totdat ik het idee krijg om de vier lichtjes in het midden van de krans bij elkaar te plaatsen. Een stukje oase om ze in te prikken helpt hierbij.

Bijkomend voordeel is, dat bovenop de krans genoeg plaats overblijft voor de groenversiering. Het groen kan ik ook nog snel en makkelijk verwisselen, als een takje ingedroogd is. Om het geheel makkelijk te kunnen verplaatsen, zet ik er een dienblad onder. Dit heeft dezelfde kleur als mijn zelfgemaakte luikjes en het totale plaatje ziet er daardoor rustig en zelfs een beetje deftig uit. En … het kost bijna niets, want de krans en de theelichthouders zijn van vorig jaar en het groen heb ik verzameld uit de natuur. Kijk zelf maar!

Een fijne 1e advent gewenst, HannaH