HannaH’s Kris-Huuske (2)

Nu het werk in de tuin minder wordt, brengen we meer tijd in ons huisje door. In deze donkere dagen kan iedereen wel een lichtpuntje gebruiken. HannaH en haar tuinvriendin HermaH geven jullie de komende weken tips om het thuis met low-budget materialen extra gezellig te maken.

Met de komende feestdagen in het vooruitzicht, zijn we begonnen om in de natuur allerlei geschikt materiaal te verzamelen om daarmee een mooie sfeer in huis te maken: kronkelhazelaar takken, bramen takken, dennen- en andere groenblijvende takken. Rozenbottels en doorn- of sierappeltjes. Je moet er maar oog voor hebben. En zelf gemaakt is toch het allermooiste. Zijn jullie benieuwd hoe dat eruit gaat zien, lees dan onze volgende blog.

Verzamel ze de komende week, HermaH

++++++++++++++++++++++++

Knutselmateriaal hoeft niet duur te zijn, soms ruilen we spulletjes met elkaar. In mijn huisje staat van alles wat ik gekregen heb of geruild heb met iemand. Als ik ernaar kijk, is die persoon weer even in mijn gedachten en dat geeft een fijn gevoel. Inspiratie vind ik overal. Een half uurtje rommelen op zolder levert me vaak nieuwe ideetjes op. Een goed bewaard geheim is de verzameling in het houthok en de ijzercontainer. In wat anderen weggooien, zie ik nieuwe kansen. Van een aantal latjes maak ik een laddertje, waar ik iets aan kan hangen. En de poten van een oude kast of tafel zijn met een beetje fantasie omgetoverd tot twee nieuwe kandelaars. Soms ligt de inspiratie ook gewoon op straat. Van pallet-latjes die een monteur vergat op te ruimen, maakte ik luikjes. De scharniertjes kreeg ik van een buurvrouw in de tuin en lijken net echt. Hoe dat eruit ziet, zien jullie volgende keer.

Veel plezier bij het zoeken naar bruikbare „schatten“, HannaH